SPACE Turnkey Solutions

Our Work

Project Description : Bubra

This modern yet classic pub and restaurant is located within Kotoka International Airport’s Terminal 3. Set amid the masses of travelers lies a quiet and serene spot that reminds its guests of the tropical, comfortable and friendly atmosphere Ghana has to provide. SPACE designed an elegant and vibrant setting at Bubra by merging timeless neutrals and warm tones with luxurious granite surfaces. Classic lanterns complement a rustic metal plated bar front, reflecting the old-fashioned aesthetic present in most classic pubs. For a touch of modernity, we chose trendy furniture and lampshades.. Using constituents such as the banana leaf wall print, and splashes of gold tones, we transformed this 130 square metre space into a warm, welcoming space that is symbolic of Ghana. There will be no better place to relax and enjoy a selection of locally produced beer on tap, or send a quick email before catching a flight.

Project Description : MPharma

This project was a facelift to an existing office space in East Legon. Understanding our client's position in the pharmaceutical industry, we strived to create an ambience that evokes cleanliness and efficiency while avoiding a sense of monotonous sterility. To begin we identified the brands' core color tone and dispersed it through the space. For functionality, we introduced an entirely new layout which dramatically improved the overall space planning. New custom lights were fabricated out of local materials and added to the space to inspire creativity. A modernized reception, and variable seating zones throughout the office, allow for impromptu meetings, pick-up discussions, and team collaboration in a relaxed and stimulating environment.

Project Description : SoroMall

This mixed office space began as an unfinished open floor plan with the goal of accommodating a variety of official and corporate needs, providing working space for various professions. While keeping the design simple enough for personalization by future inhabitants, we created a space emphasizing neutral tones in conjunction with natural elements such as stone, wood, and vegetation.

Project Description : Impact Hub

We were called to the Impact Hub Accra for a rapid revamp with the goal of rejuvenating the atmosphere of this local start-up centred working community. With limited resources, we worked efficiently to introduce a new ambiance complete with a revised lighting fitout, a fresh and corporate black & white colour scheme with pops of inspirational yellow, and customized furniture fit for use. Now complete with a new kitchenette, glass marker boards, inspiration doodles, and functional Maker Space, the Impact Hub Accra is ready to continue their growth and mentorship of Accra’s entrepreneurial community.

Project Description : Maker Space

We were called to the Impact Hub Accra for a rapid revamp with the goal of rejuvenating the atmosphere of this local start-up centred working community. With limited resources, we worked efficiently to introduce a new ambiance complete with a revised lighting fitout, a fresh and corporate black & white colour scheme with pops of inspirational yellow, and customized furniture fit for use. Now complete with a new kitchenette, glass marker boards, inspiration doodles, and functional Maker Space, the Impact Hub Accra is ready to continue their growth and mentorship of Accra’s entrepreneurial community.

Project Description : OLAM

This canteen and break lounge sits in the center of a large industrial office complex, providing a modern, comfortable and colourful space to decompress from office stress, or to collaborate in comfort with colleagues. Surrounded by glass partitioning with frosted stenciling, this space provides a uniquely separate ambiance from the office while allowing for full visibility of one's surroundings. Bold accent furnishings come together in the lounge for inspirational, informal meetings. Parquet mimic flooring transitions the space into the cozy dining facility, outfitted with a complete kitchen and accented with reassuring pastels.

Project Description : Mayfair

Previously an underground squash court, we transformed this one room space into a cozy media and game room evoking style and sophistication. Warm parquet mimic flooring provides a fantastic match to the custom made wooden boisserie adorning the walls. Warm LED backlighting creates a glow that sets the mood for comfort and relaxation. Complete with poker table, pool table, and varied lounge and bar height seating, this single space provides a variety of activities for its occupants to enjoy from morning through evening.

Project Description : The Chop Bar

With the numerous displays of brightly coloured paintings, and the dominate red colour theme, this restaurant’s design edges on bold and vibrant. It is coupled with dark brown wooden tables, and standard white and dark grey coloured walls that allude to the simplicity you find in a typical Ghanaian “chop bar.” The rustic metal seating and warm light casts create a cosiness that is befitting for a space serving delicious, local, no frills cuisine.

Get in Touch!

We are ready to lead you to the future of design and build in Africa.

Contact Us!